Βάζει νερά η στέγη μου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(19 ψήφοι)

bazei nera stegh petsas.gr02Με αφορμή πολλών τηλεφωνημάτων, που δέχτηκα αυτές τις μέρες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και απεγνωσμένα μου έλεγαν ‘’βάζει νερά η στέγη μου’’ γράφω το παρακάτω άρθρο. Μέσα σε λίγες ώρες, πήγα και είδα 10 περιπτώσεις όχι απλής υγρασίας, αλλά πραγματικής καταστροφής, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Υπάρχουν πολλοί στον τομέα της οικοδομής που δηλώνουν πως ξέρουν τα πάντα και φτιάχνουν τα πάντα, από σοβατίσματα, πλακάκια, υδραυλικά, μέχρι κεραμοσκεπές.

Δεν είναι κάτι παράξενο άλλωστε…στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Πιστεύουν στα χέρια τους και θεωρούν ότι μπορούν να κατασκευάσουν ή ακόμη και να επισκευάσουν τα πάντα μέσα και έξω από το σπίτι. Ακούγεται ιδανικό. Η πραγματικότητα όμως, απέχει κατά πολύ από τη διαπίστωση ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει τα πάντα.

Το σημαντικότερο ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί σε ένα τόσο απλό στο άκουσμα, αλλά εξαιρετικά περίπλοκο στην πράξη ζήτημα, είναι το κατά πόσον συμφέρει απόbazei nera stegh petsas.gr01 οικονομικής απόψεως, τον ανυποψίαστο πελάτη, να απαλλαγεί από τους πολλούς τεχνίτες και να πάρει τον ένα που κάνει τα πάντα.

Το κακό όμως είναι ότι και σε αυτό το ερώτημα η απάντηση δεν είναι απλή. Και αυτό επειδή όταν απαλλάσσεσαι από τους πολλούς τεχνίτες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτόματα γλύτωσες και χρήματα. Το αντίθετο, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα τα δώσεις διπλά και τριπλά, στην προσπάθεια σου να επισκευάσεις τις κακοτεχνίες του.

Με βάση την δική μου ιδιότητα λοιπόν, θα μιλήσω για τις κεραμοσκεπές και τα λάθη που γίνονται με αποτέλεσμα να βάζει νερά η στέγη σας.

Εκεί που συναντάμε τις περισσότερες κακοτεχνίες, είναι στις καμινάδες και γενικότερα σε σωλήνες που βγαίνουν στη κεραμοσκεπή. Δεν γνωρίζουν το τρόπο να μονώσουν σωστά αυτά τα σημεία και έτσι εγκλωβίζουν το νερό στο πίσω μέρος μιας καμινάδας. Και βάζουν λάσπη για να σταματήσουν το νερό, ξαναβάζουν λάσπη….και το άτιμο το νεράκι ξαναπερνάει μέσα στο σπίτι σας. Και αναρωτιέται μετά….μα γιατί αφού έβαλα λάσπη;…και ξαναβάζει λάσπη….Και παίρνει τα 50ευρα και τα ξαναπαίρνει τα 50ευρα.bazei nera h stegh kallithea petsas.gr31a

Και εντάξει το νερό θα μπει στο σπίτι, θα χαλάσει ένα έπιπλο, μια γυψοσανίδα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα στατικά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία 4, με φόβο να σας πλακώσει το σπίτι ή μια βεράντα.

Και έρχεται ο τεχνίτης και σας εξηγεί το λάθος και σας ζητάει τα λεφτά που θα έπαιρνε εξαρχής (αυτά που λυπηθήκατε να δώσετε) για τη κατασκευή συν τα έξοδα για να ξηλώσει τα του προηγούμενου και αναρωτιέστε….

  • Τελικά άξιζε να μπω σε αυτή τη περιπέτεια; Ή έπρεπε εξ αρχής να φωνάξω τον κατάλληλο τεχνίτη και να γλυτώσω από ταλαιπωρία και χρήματα;

 Έχουμε αναλάβει εκατοντάδες επισκευές που έβαζαν νερά και έχουμε δώσει λύσεις σε όλες. Εγγυόμαστε την απόλυτη στεγανότητα της κεραμοσκεπής σας χωρίς προβλήματα υγρασίας εφ' όρου ζωής.

Είναι δουλειά για λίγους, είναι δουλειά για εμάς.

 

Διαβάστηκε 36609 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 22:27
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επισκευή-Αντικατάσταση Θερμομόνωσης Στέγης

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.