Θερμομόνωση Στέγης με κεραμίδια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(20 ψήφοι)

Θερμομόνωση Στέγης

Για δροσερό καλοκαίρι και ζεστό χειμώνα, η ιδανική θερμομόνωση για μια ξύλινη στέγη θα πρέπει να είναι 7cm το λιγότερο. Έτσι εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα, με μέσο χρόνο απόσβεσης τα 4-5 χρόνια.  Ως θερμομονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις εξηλασμένη πολυστερίνη ή ακόμα και πετροβάμβακας.

Η αποτελεσματικότερη μόνωση στις ξύλινες στέγες μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση  εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης, τύπου Fibran, Dowκ.α.

Είναι ένα ανθεκτικό στο χρόνο υλικό που δε σαπίζει και δεν αποσυντίθεται, χαρίζοντας στο κτίριο σας απόλυτη θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση σε μια ξύλινη στέγη τοποθετείται ανάμεσα στις τεγίδες και τα δοκάρια εξαλείφοντας έτσι την αποφυγή σχηματισμού θερμογεφυρών. Η ιδανικότερη δε θερμομόνωση επιτυγχάνεται με τη προσθήκη δυο στρώσεων θερμομόνωσης, μια κάθετη στα δοκάρια και μια οριζόντια σε αυτά. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η τοποθέτησή της σε κεκλιμένο μπετόν.

Αυτή η λύση είναι κατάλληλη τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για ανακαινίσεις ή αναπαλαιώσεις σε υφιστάμενες στέγες, σοφίτες.

Για μια σωστή θερμομώνοση στέγης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση κάτω από τα κεραμίδια, αδιάβροχης αλλά αναπνέουσας μεμβράνης κεραμοσκεπών. Ο εξαερισμός της στέγης, συνιστάται προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή συμπύκνωση υδρατμών, κάτω από τα κεραμίδια που θα επηρέαζε αρνητικά την αντοχή της στέγης.

Petsas.gr - Η εταιρία που και στην θερμομόνωση στέγης εγγυάται για το αποτέλεσμα. 

Διαβάστηκε 30121 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 13:08

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.