Τι είναι η Κεραμοσκεπή και γιατί να την επιλέξετε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

ti-einai-h-keramoskeph-2

 

Τι είναι η Κεραμοσκεπή και γιατί να την επιλέξετε

Κεραμοσκεπές λέγονται οι σκεπές κτιρίων που κατασκευάζονται κυρίως από ξύλινη βάση, πάνω στην οποία τοποθετούνται τα κεραμίδια, αποτελώντας εδώ και αιώνες ένα παραδοσιακό τρόπο στέγασης. 

 

Οι κατασκευές που γίνονται από ξύλο:

  • Διαρκούν για πάρα πολλά χρόνια και γίνονται πάλι καινούργιες ή ανακαινίζονται εύκολα με ιδιαίτερα μικρό κόστος.
  • Οι ιδιότητες του υλικού και n επισκευασιμότητα της επιφάνειας του εγγυώνται την μακροχρόνια χρήση του και την αποδοτικότητα του.
  • Είναι το πιο οικολογικό υλικό σε μια κατασκευή
  • Είναι άριστο μονωτικό υλικό και όσο κι αν φαίνεται παράξενο, σε κατάλληλα πάχη παρέχει πυροπροστασία.
  • Ένα υλικό κατ' ευθείαν από τη φύση επεξεργασμένο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε πρόσθετου υλικού.
  • Είναι το υλικό που πάντα επέλεγε ο άνθρωπος για να ζει ανάμεσά του.
  • Οι ξύλινες επιφάνειες είναι εύκολες στον καθαρισμό και στη συντήρηση τους.
  • Με την αντοχή του και τα αισθητικά χαρακτηριστικά του προσδίδει αξία στο χώρο μας.
Διαβάστηκε 17043 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 14:05

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.