Δείγματα δουλειάς μας – Ξύλινο δάπεδο

Το ξύλινο πατώμα δεν είναι μια επιλογή που έρχεται από το παρελθόν, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών, έχουν γίνει μια λύση που ταιριάζει στα πλέον σύγχρονα διακοσμημένα σπίτια. Το ξύλο είναι διαχρονικό υλικό που μπορεί να ταιριάξει στην διακόσμηση του κάθε δωματίου. Παλαιότερα τα ξύλινα δάπεδα ήταν η επικρατέστερη επιλογή για επένδυση του πατώματος, αλλά πλέον υπάρχουν πολλαπλές επιλογές, όπως το μάρμαρο, το μωσαϊκό, τα πλακάκια, η πέτρα, κλπ. Η ευρεία γκάμα των λύσεων δίνει πλέον περισσότερες επιλογές, αλλά δυσκολεύει και την επιλογή του κατάλληλου δαπέδου για κάθε δωμάτιο.

Το εμφανέστερο πλεονέκτημα που έχει το ξύλινο πάτωμα είναι η εμφάνισή του, το βασικότερο όμως είναι η θερμομόνωση. Λειτουργει σαν θερμομονωτικό δαπέδου, βοηθώντας στη διατήρηση της θερμοκρασίας του δωματίου περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας από το δάπεδο, σε αντίθεση με άλλα υλικά. Το ξύλινο πάτωμα δεν χρειάζεται να καλύφθεί με μοκέτα ή χαλί για να σας δώσει την ζεστασιά το χειμώνα. Σε περίπτωση που ενδοδαπέδιας θέρμανσης, το ξύλινο πάτωμα είναι η ιδανική επιλογή. 

Τα μειονεκτήματά που παρουσιάζουν τα κλασσικά ξύλινα δάπεδα, έναντι των δαπέδων laminate, που είναι ο πιο άμεσος ανταγωνιστής τους, αφορούν το υψηλότερο κόστος και την σχετικά χειρότερη σχέση που έχουν με την υγρασία. Αν και πλέον υπάρχουν λύσεις με  ξυλείες χαμηλής απορροφητικότητας ή και ειδικά υποστρώματα που περιορίζουν την υγρασία και χρησιμοποιούντε κυρίως σε χώρους που υπάρχει ήδη πρόβλημα με υγρασία.

Εμπιστευτείτε την τεχνογνωσία και εμπειρία του συνεργείου μας και αποκτήστε ξύλινο δάπεδο με εγγυημένη ποιότητα στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε το ξύλινο δάπεδο που σας ταιριάζει. 

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου:

Καρφωτό ξύλινο δάπεδο

Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια.

Κολλητό ξύλινο δάπεδο

Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση στο πάτωμα.

Laminate

Εδώ οι σανίδες κουμπώνουν μεταξύ τους με τη βοήθεια εγκοπών-εσοχών. Το laminate τείνει να αντικαθιστά τα κλασικά παρκέτα μασίφ. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα τιμών και χρωμάτων και μπορει να χρησιμοποιηθεί τόσο σε οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους,  καθώς συνδυάζει ζεστασιά με χαμηλό κόστος καθός και εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Ξύλινο πάτωμα Deck

Τα ξύλινα πατώματα εξωτερικού χώρου – deck χρησιμοποιούνται συνήθος για εξωτερικούς χώρους όπως πισίνες, κήπους, σκάλες, μαρίνες, διαδρόμους πάνω στην παραλία, κεραμοσκεπές, καφετέριες, παγκάκια, κάγκελα αλλά και σε υγρά περιβάλλοντα εσωτερικών χώρων όπως λουτρά, κουζίνες, σάουνες κ.α. και κατασκευάζονται από ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες ξυλεία, όπως Bangkirai, Iroko, Teak, Massaratuba, Ipe, Tali, Doussie, Merbau και μπορεί να φέρουν αντιολισθητικές ραβδώσεις. 

Δείτε περισσότερα για το ξύλινο πάτωμα deck εδώ