Θερμομόνωση Στέγης με κεραμίδια

Θερμομόνωση Στέγης

Για δροσερό καλοκαίρι και ζεστό χειμώνα, η ιδανική θερμομόνωση για μια ξύλινη στέγη θα πρέπει να είναι 7cm το λιγότερο. Έτσι εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα, με μέσο χρόνο απόσβεσης τα 4-5 χρόνια.  Ως θερμομονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις εξηλασμένη πολυστερίνη ή ακόμα και πετροβάμβακας.

Η αποτελεσματικότερη μόνωση στις ξύλινες στέγες μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση  εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης, τύπου Fibran, Dowκ.α.

Είναι ένα ανθεκτικό στο χρόνο υλικό που δε σαπίζει και δεν αποσυντίθεται, χαρίζοντας στο κτίριο σας απόλυτη θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση σε μια ξύλινη στέγη τοποθετείται ανάμεσα στις τεγίδες και τα δοκάρια εξαλείφοντας έτσι την αποφυγή σχηματισμού θερμογεφυρών. Η ιδανικότερη δε θερμομόνωση επιτυγχάνεται με τη προσθήκη δυο στρώσεων θερμομόνωσης, μια κάθετη στα δοκάρια και μια οριζόντια σε αυτά. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η τοποθέτησή της σε κεκλιμένο μπετόν.

Αυτή η λύση είναι κατάλληλη τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για ανακαινίσεις ή αναπαλαιώσεις σε υφιστάμενες στέγες, σοφίτες.

Για μια σωστή θερμομώνοση στέγης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση κάτω από τα κεραμίδια, αδιάβροχης αλλά αναπνέουσας μεμβράνης κεραμοσκεπών. Ο εξαερισμός της στέγης, συνιστάται προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή συμπύκνωση υδρατμών, κάτω από τα κεραμίδια που θα επηρέαζε αρνητικά την αντοχή της στέγης.

Petsas.gr – Η εταιρία που και στην θερμομόνωση στέγης εγγυάται για το αποτέλεσμα. 

Κεντρικό Μενού

Follow Us

Powered Supported and Hosted by