Βάζει νερά η στέγη μου

bazei nera stegh petsas.gr02

Με αφορμή πολλών τηλεφωνημάτων, που δέχτηκα αυτές τις μέρες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και απεγνωσμένα μου έλεγαν ‘’βάζει νερά η στέγη μου’’ γράφω το παρακάτω άρθρο. Μέσα σε λίγες ώρες, πήγα και είδα 10 περιπτώσεις όχι απλής υγρασίας, αλλά πραγματικής καταστροφής, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Βάζει νερά η στέγη μουΥπάρχουν πολλοί στον τομέα της οικοδομής που δηλώνουν πως ξέρουν τα πάντα και φτιάχνουν τα πάντα, από σοβατίσματα, πλακάκια, υδραυλικά, μέχρι κεραμοσκεπές.

Δεν είναι κάτι παράξενο άλλωστε…στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Πιστεύουν στα χέρια τους και θεωρούν ότι μπορούν να κατασκευάσουν ή ακόμη και να επισκευάσουν τα πάντα μέσα και έξω από το σπίτι. Ακούγεται ιδανικό. Η πραγματικότητα όμως, απέχει κατά πολύ από τη διαπίστωση ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει τα πάντα.

Το σημαντικότερο ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί σε ένα τόσο απλό στο άκουσμα, αλλά εξαιρετικά περίπλοκο στην πράξη ζήτημα, είναι το κατά πόσον συμφέρει απόbazei nera stegh petsas.gr01 οικονομικής απόψεως, τον ανυποψίαστο πελάτη, να απαλλαγεί από τους πολλούς τεχνίτες και να πάρει τον ένα που κάνει τα πάντα.

Το κακό όμως είναι ότι και σε αυτό το ερώτημα η απάντηση δεν είναι απλή. Και αυτό επειδή όταν απαλλάσσεσαι από τους πολλούς τεχνίτες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτόματα γλύτωσες και χρήματα. Το αντίθετο, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα τα δώσεις διπλά και τριπλά, στην προσπάθεια σου να επισκευάσεις τις κακοτεχνίες του.

Με βάση την δική μου ιδιότητα λοιπόν, θα μιλήσω για τις κεραμοσκεπές και τα λάθη που γίνονται με αποτέλεσμα να βάζει νερά η στέγη σας.

Εκεί που συναντάμε τις περισσότερες κακοτεχνίες, είναι στις καμινάδες και γενικότερα σε σωλήνες που βγαίνουν στη κεραμοσκεπή. Δεν γνωρίζουν το τρόπο να μονώσουν σωστά αυτά τα σημεία και έτσι εγκλωβίζουν το νερό στο πίσω μέρος μιας καμινάδας. Και βάζουν λάσπη για να σταματήσουν το νερό, ξαναβάζουν λάσπη….και το άτιμο το νεράκι ξαναπερνάει μέσα στο σπίτι σας. Και αναρωτιέται μετά….μα γιατί αφού έβαλα λάσπη;…και ξαναβάζει λάσπη….Και παίρνει τα 50ευρα και τα ξαναπαίρνει τα 50ευρα.bazei nera h stegh kallithea petsas.gr31a

Και εντάξει το νερό θα μπει στο σπίτι, θα χαλάσει ένα έπιπλο, μια γυψοσανίδα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα στατικά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία 4, με φόβο να σας πλακώσει το σπίτι ή μια βεράντα.

Και έρχεται ο τεχνίτης και σας εξηγεί το λάθος και σας ζητάει τα λεφτά που θα έπαιρνε εξαρχής (αυτά που λυπηθήκατε να δώσετε) για τη κατασκευή συν τα έξοδα για να ξηλώσει τα του προηγούμενου και αναρωτιέστε….

  • Τελικά άξιζε να μπω σε αυτή τη περιπέτεια; Ή έπρεπε εξ αρχής να φωνάξω τον κατάλληλο τεχνίτη και να γλυτώσω από ταλαιπωρία και χρήματα;

 Έχουμε αναλάβει εκατοντάδες επισκευές που έβαζαν νερά και έχουμε δώσει λύσεις σε όλες. Εγγυόμαστε την απόλυτη στεγανότητα της κεραμοσκεπής σας χωρίς προβλήματα υγρασίας εφ’ όρου ζωής.

Είναι δουλειά για λίγους, είναι δουλειά για εμάς.

Κεντρικό Μενού

Follow Us

Powered Supported and Hosted by