Επισκευή-Αντικατάσταση Θερμομόνωσης Στέγης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(21 ψήφοι)

Στην περίπτωση που δεν είναι κατάλληλα μονωμένη η στέγη σας ή επιθυμείτε να την ανακαινίσετε γιατί η θερμομονωτική στρώση είναι λεπτή, η αντικατάσταση της είναι υποχρεωτική.

Η στέγη μπορεί να ανακαινιστεί, αντικαθιστώντας πλήρως την υπάρχουσα θερμομόνωση, εσωτερικά ή εξωτερικά.

Είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή η έλλειψη θερμομόνωσης από το πρώτο κιόλας χειμώνα ή καλοκαίρι, δηλαδή ζεστό καλοκαίρι, κρύος χειμώνας.

Στη περίπτωση που δεν είναι σωστά μονωμένη η στέγη σας, θα πρέπει να αφαιρέσουμε κεραμίδια, επιτεγίδες, τεγίδες, μεμβράνη, θερμομόνωση και να τοποθετηθεί το ανάλογο πάχος που έχουμε επιλέξει. Η ιδανική θερμομόνωση είναι 8 εκατοστά.

Μια στρώση πάχους 5 εκατοστών  μπαίνει στις επιτεγίδες, πάνω από αυτή μπαίνει η μεμβράνη κεραμοσκεπών και μια 3 εκατοστών ανάμεσα στις τεγίδες, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν τα κεραμίδια. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται τέλειος και συνεχής αερισμός κατά μήκος όλης της επιφάνειας και παράλληλα επιτυγχάνεται η σωστή θερμική απόδοση της στέγης.

Εάν είναι σωστά μονωμένη η στέγη σας και απλά επιθυμείτε να την ενισχύσετε, δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί και είναι προτιμότερο η εκτέλεση των εργασιών να πραγματοποιηθεί από το εσωτερικό. Η θερμομόνωση τοποθετείται στο ταβάνι και ή θα την στηρίξουμε με γυψοσανίδα ή με ραμποτέ.

Η αποτελεσματικότερη θερμομόνωση στέγης, ειδικά στις ξύλινες στέγες, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης, τύπου Fibran, Dow κ.α.

Για αυτό λοιπόν αν ψάχνετε να τοποθετήσετε θερμομόνωση στη στέγη σας, αξιόπιστα και οικονομικά η πιο κατάλληλη επιλογή είναι σίγουρα το συνεργείο μας.

Petsas.gr - Η εταιρία που και στην θερμομόνωση στέγης εγγυάται για το αποτέλεσμα.

 

Διαβάστηκε 17806 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 17:07

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.