Ξύλινο δάπεδο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(34 ψήφοι)

Το ξύλινο πατώμα δεν είναι μια επιλογή που έρχεται από το παρελθόν, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών, έχουν γίνει μια λύση που ταιριάζει στα πλέον σύγχρονα διακοσμημένα σπίτια. Το ξύλο είναι διαχρονικό υλικό που μπορεί να ταιριάξει στην διακόσμηση του κάθε δωματίου. Παλαιότερα τα ξύλινα δάπεδα ήταν η επικρατέστερη επιλογή για επένδυση του πατώματος, αλλά πλέον υπάρχουν πολλαπλές επιλογές, όπως το μάρμαρο, το μωσαϊκό, τα πλακάκια, η πέτρα, κλπ. Η ευρεία γκάμα των λύσεων δίνει πλέον περισσότερες επιλογές, αλλά δυσκολεύει και την επιλογή του κατάλληλου δαπέδου για κάθε δωμάτιο.

Το εμφανέστερο πλεονέκτημα που έχει το ξύλινο πάτωμα είναι η εμφάνισή του, το βασικότερο όμως είναι η θερμομόνωση. Λειτουργει σαν θερμομονωτικό δαπέδου, βοηθώντας στη διατήρηση της θερμοκρασίας του δωματίου περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας από το δάπεδο, σε αντίθεση με άλλα υλικά. Το ξύλινο πάτωμα δεν χρειάζεται να καλύφθεί με μοκέτα ή χαλί για να σας δώσει την ζεστασιά το χειμώνα. Σε περίπτωση που ενδοδαπέδιας θέρμανσης, το ξύλινο πάτωμα είναι η ιδανική επιλογή. 

Τα μειονεκτήματά που παρουσιάζουν τα κλασσικά ξύλινα δάπεδα, έναντι των δαπέδων laminate, που είναι ο πιο άμεσος ανταγωνιστής τους, αφορούν το υψηλότερο κόστος και την σχετικά χειρότερη σχέση που έχουν με την υγρασία. Αν και πλέον υπάρχουν λύσεις με  ξυλείες χαμηλής απορροφητικότητας ή και ειδικά υποστρώματα που περιορίζουν την υγρασία και χρησιμοποιούντε κυρίως σε χώρους που υπάρχει ήδη πρόβλημα με υγρασία.

Εμπιστευτείτε την τεχνογνωσία και εμπειρία του συνεργείου μας και αποκτήστε ξύλινο δάπεδο με εγγυημένη ποιότητα στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε το ξύλινο δάπεδο που σας ταιριάζει. 

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου:

Καρφωτό ξύλινο δάπεδο

Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια.

Κολλητό ξύλινο δάπεδο

Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση στο πάτωμα.

Laminate

Εδώ οι σανίδες κουμπώνουν μεταξύ τους με τη βοήθεια εγκοπών-εσοχών. Το laminate τείνει να αντικαθιστά τα κλασικά παρκέτα μασίφ. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα τιμών και χρωμάτων και μπορει να χρησιμοποιηθεί τόσο σε οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους,  καθώς συνδυάζει ζεστασιά με χαμηλό κόστος καθός και εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Ξύλινο πάτωμα Deck

Τα ξύλινα πατώματα εξωτερικού χώρου - deck χρησιμοποιούνται συνήθος για εξωτερικούς χώρους όπως πισίνες, κήπους, σκάλες, μαρίνες, διαδρόμους πάνω στην παραλία, κεραμοσκεπές, καφετέριες, παγκάκια, κάγκελα αλλά και σε υγρά περιβάλλοντα εσωτερικών χώρων όπως λουτρά, κουζίνες, σάουνες κ.α. και κατασκευάζονται από ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες ξυλεία, όπως Bangkirai, Iroko, Teak, Massaratuba, Ipe, Tali, Doussie, Merbau και μπορεί να φέρουν αντιολισθητικές ραβδώσεις. Δείτε περισσότερα για το ξύλινο πάτωμα deck εδώ

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε δείγματα της δουλειάς μας σε ξύλινα δάπεδα

Διαβάστηκε 12122 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊ 2018 17:19

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.