Θερμομόνωση Στέγης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(26 ψήφοι)

 

Η αποτελεσματικότερη θερμομόνωση στέγης, ειδικά στις ξύλινες στέγες, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης, τύπου Fibran, Dow κ.α.

Είναι ένα ανθεκτικό στο χρόνο υλικό, που δε σαπίζει και δεν αποσυντίθεται, χαρίζοντας απόλυτη θερμομόνωση στη στέγη σας.

Πως γίνεται η θερμομόνωση στέγης σε μια ξύλινη στέγη;

Η θερμομόνωση σε μια ξύλινη στέγη τοποθετείται ανάμεσα στις τεγίδες και τα δοκάρια εξαλείφοντας έτσι την αποφυγή σχηματισμού θερμογεφυρών.

Πως γίνεται η θερμομόνωση στέγης σε στέγη με κεκλιμένο μπετόν;

Σε αυτή τη περίπτωση τοποθετούμε πρώτα καδρόνια διατομής 5cm*7cm ανά 60cm, κάθετα στη στέγη, έτσι ώστε να αλφαδιαστεί η επιφάνεια της και στη συνέχεια ανάμεσα σε αυτά τα κενά μπαίνει η θερμομόνωση.

Πως γίνεται η θερμομόνωση στέγης σε μια ήδη κατοικήσιμη στέγη;

Στη μια περίπτωση μπορεί να γίνει εξωτερικά και θα χρειαστεί να ξηλωθεί η ήδη υπάρχουσα στέγη, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε την ανάλογη διαδικασία. Αν γίνει εσωτερικά θα μπει ανάμεσα στα ψαλίδια της στέγης σας και θα τοποθετηθεί ψευδοροφή στα διάκενα. Είναι φθηνότερη και πιο αποτελεσματική αυτή η διαδικασία.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, η ιδανική θερμομόνωση, επιτυγχάνεται με τη προσθήκη δυο στρώσεων θερμομόνωσης, μια κάθετη στα δοκάρια και μια ανάμεσα στις τεγίδες, έτσι αποφεύγουμε τις θερμογέφυρες. Αυτή η λύση είναι κατάλληλη τόσο για τα νέα κτίρια, όσο και για ανακαινίσεις ή αναπαλαιώσεις σε υφιστάμενες στέγες, σοφίτες.

θερμομονωση 3Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση, κάτω από τα κεραμίδια, αδιάβροχης αλλά αναπνέουσας μεμβράνης κεραμοσκεπών. Ο εξαερισμός της στέγης, συνιστάται προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή συμπύκνωση υδρατμών κάτω από τα κεραμίδια, κάτι που θα επηρέαζε αρνητικά την αντοχή της στέγης σας.

Γι' αυτό λοιπόν αν ψάχνετε να τοποθετήσετε θερμομόνωση στη στέγη σας, αξιόπιστα και οικονομικά η πιο κατάλληλη επιλογή είναι σίγουρα το συνεργείο μας.

Petsas.gr - Η εταιρία που και στην θερμομόνωση στέγης εγγυάται για το αποτέλεσμα.

Θερμομώνοση Ξύλινης στέγης. Η ειδικότητά μας

 

Διαβάστηκε 22582 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 16:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ειδικές Κατασκευές Τοποθέτηση Πάνελ οροφής »

Είδη Κεραμιδιών


img1

Γαλλικά κεραμίδια

Το Γαλλικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς το σχήμα του,οι δυο πλατειές αυλακώσεις, βοηθάει περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος κεραμιδιού.

img1

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι μοιάζει αρκετά στο βυζαντινό και είναι κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Λειτουργικό και εύκολο στην τοποθέτηση, συνδυάζει άψογη αισθητική με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

img1

Βυζαντινά κεραμίδια

Τα βυζαντινά κεραμίδια διατηρούν μια κλασσική αλλά επίκαιρη και διαχρονική εμφάνιση, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιοχές που διατηρούν ένα παραδοσιακό στυλ. Είναι ιδανικά για ειδικές κατασκευές (π.χ. τρούλοι εκκλησιών) και για μέρη με μεγάλη κλίση.

img1

Τσιμεντοκεράμιδα

Κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, τα χρώματά τους είναι οικολογικά, δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

img1

Πάνελ σε μορφή κεραμιδιού

Έχουν ενσωματωμένη θερμομόνωση πάχους 8cm και προσφέρουν μια απόλυτα οικολογική οροφή, σε αντίθεση με το παλιό ελενίτ που έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο. Αποτελεί ιδανική λύση σε ανακατασκευές κτιρίων ιδικά παλαιών, που δεν έχουν την δυνατότητα για μεγάλο βάρος. Έχουν εφαρμογή σε πολύ μικρές κλίσεις.

img1

Πάνελ τραπεζοειδή

Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με το πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, με τη διαφορά στο σχήμα του και στο πάχος της θερμομόνωσης. Το τραπεζοειδή έχει 5cm θερμομόνωση. Λόγω του μικρού βάρους και μορφής του πάνελ οροφής, απαιτείται μικρό κόστος υλικών στήριξης (τεγίδες), ελάχιστος χρόνος τοποθέτησης και γενικά ελαφρότερη και αντισεισμική κατασκευή.